Ракетний удар по гуртожитку у Харкові: всі подробиці (ФОТО, ВІДЕО)

Окупанти вдарили по Харкову крилатою ракетою «Іскандер 9М727»

Російські військові здійснили ракетний удар по харківському гуртожитку, в якому були люди. У Telegram-каналі Офісу генерального прокурора України було повідомлено подробиці цієї страшної події.

17 серпня приблизно о 21:15 у Харкові пролунали вибухи. Окупанти обстріляли житловий квартал Салтівського району Харкова. Ворожа ракета потрапила до триповерхового гуртожитку. Пожежа охопила 3 під'їзди.

Наразі відомо, що в результаті загинули 7 мешканців. 20 людей зазнали поранень, серед них 12-річна дівчинка. Вибуховою хвилею пошкоджено будинки поряд і низку автомобілів. Розбір завалів продовжується на ранок 18 серпня.

picture

Попередньо росіяни завдали удару по Харкову крилатою ракетою "Іскандер 9М727". Жодних військових формувань та військової техніки поблизу не було.

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Мер Харкова Ігор Терехов розповів про ситуацію у місті 17 серпня. За його словами, останнім часом інтенсивність обстрілу міста значно посилилася. Крім того, окупанти намагаються знищувати громадський транспорт у місті.

 Віцепрем'єр Ірина Верещук під час брифінгу повідомила, що в деяких регіонах можуть запровадити обов'язкову евакуацію, у тому числі й на ХарківщиніЦе пов'язано насамперед із неможливістю запустити опалення на деяких територіях. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

• Експерти розповіли, чи слід оголошувати в місті евакуацію і чи може РФ знову атакувати ХарківУкраїнська влада схвалює рішення про евакуацію, виходячи з оцінки реальної ситуації та прогнозів її розвитку. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися