Харків’яни просять тестувати на коронавірус всіх бажаючих

Автор петиції вважає, що таким чином можна попередити епідемію

Харків’яни просять зробити проведення тестування на COVID-19 більш доступним. Саме таку петицію днями зареєстрували на сайті харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

Так, у петиції, посилаючись на практику міста в Італії, говориться, що "чим більше тестів на коронавірус проводиться навіть у осіб, які не мають симптомів, тим раніше можна виявити інфекцію і попередити епідемію". 

Автор петиції пропонує забезпечити проведення добровільного тестування у населення. 

"Краще витратити трохи тестів і всі вони виявляться негативними, ніж таїти їх і чекати, поки люди без симптомів COVID-19 будуть заражати групи ризику. Я за те, щоб хоча б 10-15 тисяч харків'ян в добровільному порядку за особистим бажанням пройшли експрес-тести на коронавірус найближчим часом", - йдеться у петиції.

На сьогоднішній день її підписав 61 чоловік. Для того, щоб петицію розглянула міська рада, вона має набрати 5 тисяч підписів за 90 днів.

Фото: istockphoto.com

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на вечір, 1 квітня, на Харківщині зареєстрували 11 підозр на коронавірус.  Також є 1 підтверджений випадок захворювання. Відомо, що хворому менше 30 років, він харків’янин, повернувся із Франції та перебуває на самоізоляції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися