Харків’янам розповіли, як зупинити поширення фейків

Населенню радять не вірити всьому та перевіряти достовірність джерела

На Харківщині патрульні закликали населення зупинити поширення фейків в інтеренті. Інструкції, як це зробити, прес-служба патрульної поліції Харківської області виклала в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

В поліції кажуть, що поки триває карантин, ми всі багато часу проводимо в інтернеті, та читаємо різну інформацію. Проте ця інформація не завжди відповідає дійсності. Тому патрульні дали кілька порад, як виявити фейк. По перше, не потрібно вірити всьому, що читаєте та перевіряти достовірність джерела. Перед тим, як поширити інформацію, необхідно добре подумати, чи варто це робити.

Крім того, поліцейські порадили не викладати особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих та стерегтися інтернет шахраїв. Так, наприклад, не радять не реагувати на листи від імені офіційних медичних організацій і підозрілі посилання та пропозиції щодо придбання товарів від коронавірусу.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині кіберполіція встановила 116 осіб, які розповсюджували фейкову інформацію про коронавірус. Загалом виявили 228 фактів розміщення на інформаційних ресурсах подібної інформації та розпочали 30 кримінальних проваджень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися