Земельну ділянку на проспекті Науки повернуть у власність міста

Ще у 2006 році був укладений договір оренди земельної ділянки між підприємцем та Харківською міськрадою для будівництва офісної будівлі, проте й досі там нічого не побудували, а ділянку перетворили на стоянку автотранспорту.

Ще у 2006 році був укладений договір оренди земельної ділянки між підприємцем та Харківською міськрадою для будівництва офісної будівлі, проте й досі там нічого не побудували, а ділянку перетворили на стоянку автотранспорту.

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова була подана позовна заява до підприємця про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки вартістю понад 2 млн гривень.

Господарським судом Харківської області задоволено цю позовну заяву.

Оскільки підприємець з 2006 року не збудував жодної будівлі на цій ділянці, були певні порушення умов договору оренди землі в частині своєчасної та в повному обсязі сплати орендної плати, це і стало суттєвою підставою для розірвання вищевказаного договору. Крім того, будівничий майданчик разом з фрагментом проїжджої частини огородили металевим парканом, з яким харків’яни вже "зріднилися", тож є добра нагода його нарешті прибрати та зробити нормальний тротуар для пішоходів.

Наразі Господарським судом Харківської області задоволено позовну заяву в повному обсязі. Триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Харкові різною мірою зруйновано 30 музеїв. За словами міського голови Харкова, постраждала також Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка. "Ми відновлюємо зруйноване, евакуюємо у безпечніші місця експонати, бо це надбання всього народу, і не лише України, а й світу. Впевнений, що після нашої перемоги музеї відчинять двері для відвідувачів", – наголосив міський голова.

У Немишлянському районі розбирають завали та демонтують зруйновані перегородки у квартирах мешканців житлового будинку, який постраждав внаслідок влучення снаряду. Зараз бригади укріплюють стелю, прибирають сміття та готують конструктиви до відновлення. Роботи виконують фахівці підрядної організації АТ "Житлобуд-1".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися