Харківських водіїв, які не платитимуть за паркування, обіцяють штрафувати

Також обіцяють штрафувати і за парковку у неналежних місцях

З сьогоднішнього дня, 2 квітня, в Харкові плата за паркування приймається тільки онлайн. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі Харківської міської ради.

Так, з вулиць міста зникли паркувальники у зеленій формі, проте з’явилися інспектори з паркування. Саме контролюватимуть дотримання правил паркування і оплату послуг. У кожного буде планшет з  додатком "Інспектор" за допомогою якого вони і визначатимуть, сплатив водій за паркування, чи ні.

Повідомляється що інспектор перевірятиме стан сплати скануючи номерний знак машини. Програма в режимі реального часу визначить, чи сплатив водій за паркування. Якщо оплата відсутня, інспектор через 10 хвилин повернеться до автомобіля і повторно перевірить стан оплати. Якщо оплати не буде, він має право притягнути водія до адміністративної відповідальності. 

Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено штраф у 20-кратному розмірі від одногодинної вартості послуги за паркування. Також передбачені штрафи за паркування на місцях для людей з обмеженими можливостями - у 30-кратному розмірі від годинної вартості паркування, і на місцях, призначених для паркування електрокарів, - від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З огляду на, що вартість паркування - 5 гривень за годину, не складно порахувати і суму штрафу.

За допомогою додатку "Е-паркування", водії зможуть як сплатити за паркування, так і в режимі реального часу отримати інформацію про штраф. Повідомлення про притягнення до адмінвідповідальності інспектори також залишатимуть на лобовому склі машини і надсилатимуть листи на поштову адресу водіїв. Оскаржити штрафи можна у судовому порядку.

В міськраді повідомили, що також не уникнуть покарання водії на машинах з єврономерами. У цьому випадку штраф накладатиметься на громадян, які ввезли машину на територію України.

На оплату штрафу законодавством передбачено пільговий період. Тобто, якщо громадяни протягом 10 днів після отримання постанови про притягнення до адміністративної відповідальності оплатять 50% розміру штрафу, то це вважатиметься виконанням постанови.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що сплатити за паркову в Харкові можна буде кількома способами:  через новий мобільний додаток "Е-Паркування", який вже можна скачати, через "Приват24" у розділі "Транспорт/Авто" та за допомогою смс-паркінгу. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися