Адмінпротоколи та кримінальні провадження: хто і як порушує карантин на Харківщині

За минулу добу правоохоронці зафіксували 4 факти порушень

В Харківській області за порушення правил дотримання карантину поліцейські склали 226 адміністративних протоколів та відкрили 6 кримінальних проваджень. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Повідомляється, що за минулу добу поліцейські зареєстрували 4 факти порушень. Так, всупереч обмеженням продовжували працювати заклади торгівлі та надання послуг.

Із всіх виявлених порушень з початку карантинних заходів 129 стосуються осіб, які здійснювали торгівлю. 71 адміністративний протокол склали на керівників торгових закладів та установ харчування, 8 - відносно перевізників, 11 – щодо керівників підприємств, установ, організацій, 6 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції, 1 – щодо фізичних осіб. 

Зокрема, адміністративні протоколи отримали мешканці Куп’янського, Шевченківського, Деграчівського та Валківського районів, які порушили чотирнадцятиденну самоізоляцію.

В усіх випадках відносно порушників поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. 

Крім того, харківська поліція відкрила 6 кримінальних проваджень за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням (ч. 1 ст. 325 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області за порушення при здійсненні пасажирських перевезень до адміністративної відповідальності притягнули вісім водіїв. З них в чотирьох випадках правоохоронці виявили перевищення кількості пасажирів у транспортному засобі. Троє водіїв здійснювали перевезення людей по приміським маршрутом. Один з водіїв працював без засобів індивідуального захисту.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися