У Харкові попрощалися з Почесним громадянином міста Василем Тацієм (ФОТО)

Василь Якович пішов з життя на 83 році.

Траурна церемонія прощання з Василем Тацієм – Почесним громадянином міста Харкова та Харківської області, колишнім ректором Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – відбулася 29 вересня, у Благовіщенському соборі.

У панахиді взяв участь Харківський міський голова Ігор Терехов. За його словами, Василь Тацій дуже багато зробив для Харкова і часто допомагав людям.

"Василь Якович чимало створив – збудував корпуси університету, бібліотеку, Палац культури, спортивні споруди. Він був дуже небайдужим до того, чим займався. Багато хто сьогодні сумує, бо він був доброю і правильною людиною, яка дуже допомагала людям. Вічна пам'ять!" – зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, Василь Тацій пішов з життя у середу, 28 вересня.

picture

picture

picture

picture

picture

picture

Довідка. Василь Якович Тацій народився в Полтаві 13 січня року 1940 року. Після закінчення Харківського юридичного інституту займав посади помічника прокурора району і прокурора відділу по нагляду за розглядом у судах кримінальних справ у Полтавській обласній прокуратурі.

З 1966 року життя і діяльність Василя Тація пов’язані з Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого (раніше – Харківський юридичний інститут): аспірант, старший викладач, доцент, заступник декана денного факультету, проректор з наукової роботи.

З липня 1987 року і до грудня 2020 року – ректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Із січня 2021 року – радник ректора, почесний ректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. У 1993-2016 рр. – президент, а з 2016 року – почесний президент, радник президії Національної академії правових наук України – вищої юридичної галузевої наукової установи України, створеної за його ініціативою і при безпосередній активній участі.

Василь Тацій – автор понад 800 наукових праць, у тому числі близько 60 монографій, навчальних посібників та підручників. Значним є його внесок в оновлення усієї системи юридичної освіти України, в удосконалення її змісту, впровадження передових методів навчання, поглиблення інтеграції освіти, науки і юридичної практики. Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, повний кавалер ордена князя Ярослава Мудрого, кавалер орденів "За заслуги" I та ІІ ступенів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися