Стало відомо, за якими тарифами харків’яни платитимуть за газ у січні

У «Харківгаз збуті» розповіли, за якими тарифами харків’янам нараховуватимуть суми у платіжках за газ

Харків’янам повідомили, за яким тарифом розраховуватимуть ціну на газ за січень 2020 року. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у ТОВ "Харківгаз збут".

Так, ціна газу без ПДВ -  4,89 гривень за один куб. Вона включає оптову ціну газу (4,65 гривень), послуги оператора ГТС (0,124 грн) і торгівельну націнку постачальника (0,116 грн). До неї додають ПДВ - 0,98 гривень. Тобто загальна вартість складе 5,868 гривень за кубічний метр. Це без врахування вартості його доставки.

У "Харківгаз збуті" повідомили, що у вівторок, 28 січня, Кабмін змінив порядок розрахунку вартості газу для потреб населення та релігійних організацій. Вартість газу переглянули у бік зменшення.  

Зараз, на виконання постанови Кабінету Міністрів №17 від 24 січня 2020 року, харків’янам нараховуватимуть суми у платіжках за січень по ціні 5,868 гривень за кубометр.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що з січня харків'яни отримують дві квитанції за газ. Додасться рахунок за доставку. Вартість доставки буде залежати від обсягу використаного газу в минулому році.

Щомісячний платіж будуть розраховувати за такою схемою: обсяг використаного газу розділять на 12 частин і помножать на діючий тариф на доставку газу. З 1 січня 2020 він становить 0,36 гривень (з ПДВ).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися