Опалювальний сезон на Харківщині 2022-23 років: коли старт

Погода має бути холоднішою за +8 градусів.

Опалення на території Харківщини буде вмикатися з урахуванням погодних умов. Це визначено чинним законодавством, наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Рішення про початок опалювального сезону буде ухвалено після того, як протягом щонайменше 3 днів середньодобова температура повітря складатиме +8° С, або нижче. Підписав сьогодні відповідне розпорядження", – сказав Олег Синєгубов.

Спочатку опалення увімкнуть у лікарнях та закладах системи соціального захисту населення за умови постійного перебування там людей.

"Також обов'язково буде забезпечено опалення в закладах соціальної сфери, де проживають тимчасово переміщені особи. Попри ризики комунальні служби роблять усе можливе, щоб мешканці Харківщини цього року були з теплом", – розповів очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Місто Харків готове до початку опалювального сезону, але, якщо дозволять погодні умови, тепло в будинки харків'ян пустять трохи пізніше. Про це 12 жовтня в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"У Харкові опалювальний сезон хочемо розпочати 15 жовтня. Якщо погода дозволятиме, то трохи пізніше. Бо розуміємо, що треба економити енергоносії - і електрику, і газ. На жаль, не все залежить від нас. Багато залежатиме від воєнної обстановки, від того, як ми зможемо збалансувати енерго- та теплосистеми. Але настрій у нас позитивний. Ми дивимося в майбутнє з оптимізмом та віримо, що консолідація наших зусиль допоможе нам пережити цю зиму", - зазначив Ігор Терехов.

Також мер звернувся до харків'ян із проханням зменшити споживання електроенергії. За його словами, це необхідно для повноцінної роботи об'єктів критичної інфраструктури міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися