В Харківському зоопарку народилося верблюденя

Зоологи назвали верблюжа Семеном Олександровичем

Днями в Харківському зоопарку народилося верблюденя. Про це повідомляється на сторінці зоопарку в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

"Весна подарувала нам надзвичайно приємну подію - у зоопарку народилося верблюденя. Малюку, це самець,10 днів. З'явився він у родині самки Шакіри та самця Саші, які приїхали до Харківського зоопарку з Астрахані у грудні 2011 року", - йдеться в повідомленні.

В зоопарку кажуть, що пологи пройшли легко і швидко. Вага малюка при народженні склала 38 кг, зріст - 90 см. Проте завдяки активному молочному вигодовуванню, верблюжа швидко додає у вазі. 

"Молочне вигодовування буде тривати до 6-18 місяців. Приблизно з двомісячного віку малюк почне "цікавитися" іншими кормами, які поступово будуть введені до раціону: трава, сіно, висівки, морква, буряк", - розповіли у зоопарку.

За характером малюк жвавий, активний і допитливий. Спостерігаючи за ним, зоологи назвали верблюжа Семеном Олександровичем. В зоопарку переконані, що ця кличка йому дуже личить і обов'язково стане щасливою.

Також повідомляється, що у малюка поки немає горбиків, "є лише зачатки горбів без внутрішнього жиру". Горбики набудуть вертикального положення через кілька місяців.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові вітали рись і слониху. Тваринам, які мешкають у зоопарку, подарували букети з м'яса і овочів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися