В Харкові судитимуть чоловіка за незаконне будівництво бесідок поблизу річки Уди

Сім бесідок в гідропарку були облаштовані без дозвільних документів.

Для будівництва бесідок чоловік не отримав жодних дозволів від місцевої влади, крім того встановив споруди там, де взагалі заборонено будівництво.

Новобаварська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду обвинувальний акт щодо 30-річного харків‘янина за фактом самовільного будівництва споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, що відноситься до земель охоронної зони (ч. 4 ст. 197-1 КК України).

Так, встановлено, що взимку 2021 року обвинувачений незаконно збудував сім бесідок поблизу річки Уди на території гідропарку у Новобаварському районі м. Харкова, безпосередньо над дзеркалом водойми. Після цього чоловік здавав їх в оренду для відпочинку містян.

Але дії псевдозабудовника незаконні. Оскільки у чоловіка було відсутнє відповідне рішення уповноваженого органу місцевого самоврядування та державна реєстрація про передачу йому у власність чи надання у користування земельної ділянки.

Крім того, відповідно до чинного земельного законодавства, у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах взагалі забороняється будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку.

Наразі обвинувальний акт направлено до Жовтневого районного суду м. Харкова.

g7VALZFYLcqnK93Gb1sy8AelN.jpg

D0VEbM1De0uIfd3a9y9ArjRdi.jpg

QyDnboqfBdAg-SaQZ0rovnhYn.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У місті планується будівництво дороги, яка пролягатиме від вул. Професорської у бік Харківського шоссе. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгенія Водовозова.

За словами чиновника, дорогу збудують на виїзд із мікрорайону "Сокільники". "Необхідність у цій дорозі назріла давно. Наразі ми ведемо підготовчі роботи у районі дитячої залізниці. Інформація про те, що там планується звести будинок, не відповідає дійсності. Дитяча залізниця не постраждає", - наголосив віцемер.

Євгеній Водовозов повідомив, що будівництво дороги розпочнеться не раніше наступного року. Таке роз’яснення було надане через те, що 19 жовтня в одному з телеграм-каналів було опубліковано допис з фото та відео місця, де розташований будівельний майданчик.

Автор допису повідомив, що в лісопарку біля дитячої залізниці масово пиляють дерева, а "щоб люди не ходили", понаставляли таблички "обережно міни". Також у телеграм-каналі припустили, що майданчик розчищено для будівництва "елітної забудови".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися