Ігорю Терехову довели до відома ситуацію з незаконною забудівлею у Лісопарку

Мер Харкова тільки-но дізнався про те, що в Сокільниках почали приватну забудівлю.

Міський голова Харкова Ігор Терехов відреагував на публікації в місцевих ЗМІ про незаконну забудівлю біля Харківського шосе. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Вірогідно, що Ігор Терехов лише сьогодні дізнався про те, що в Лісопарку триває незаконне будівництво, тому що після публікації про це в місцевих ЗМІ, негайно прибув на місце події, де йому повідомили, що для забудови було знищено принаймні 50 багаторічних дерев, кленів та дубів.

Мер зазначив: "Будівництво у Лісопарку приватного маєтку є незаконним, на нього немає жодного дозволу, воно має бути і буде зупинено".

Мер також звернувся до поліції із відповідною заявою.

Нагадаємо, сьогодні "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мерія Ігоря Терехова надала не зовсім достовірну інформацію стосовно відсутності незаконного будівництва елітної нерухомості в Лісопарку. Про це йдеться в статті видання "Думка".

Видання нагадує, що влітку мешканці Харкова помітили на Харківському шосе (колишнє Білгородське) вирубку великих дерев та будівництво елітного об’єкту нерухомості. Крім того, на території встановили таблички "Обережно, міни", вірогідно, для того, щоб на будівельний майданчик не підходили люди. На запит журналістів заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євгеній Водовозов повідомив, що ділянці планують побудувати дорогу на виїзд із мікрорайону Сокільники – від вулиці Професорської у бік Харківського шосе. Причому, за словами Водовозова, будівництво розпочнеться не раніше наступного року, про приватну забудову мова не йде.

Також видання нагадує, що Харківський антикорупційний центр ще у квітні 2016 року повідомляв, що ділянка, на якій триває будівництво, належить нинішній керівниці апарату Харківської ОВА Вікторії Белявцевій.

За даними ХАЦ, тоді цю землю площею 0,48 га в Лісопарку за 6 млн грн вона намагалася продати. У ХАЦ підкреслили, що ділянка, яку виставили на продаж, не була у власності Белявцевої, а тільки орендувалася. Цю власність чиновниця вказувала у своїй декларації за 2015 рік. Також в оприлюднених витягах вказане цільове призначення цих 0,48 га комунальної землі в Лісопарку – "для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд". 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися