Харків'янина Олексія Чернишова призначили новим керівником "Нафтогазу"

45-річний Олексій Чернишов до цього був головою Міністерства розвитку громад.

Розпорядження про призначення Олексія Чернишова на посаду голови правління "Нафтогазу" прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписав 3 листопада. В силу воно набуло наступного дня, у п'ятницю.

Олексій Чернишов був міністром розвитку громад та територій з березня 2020 року. До цього був на посаді голови Київської обласної адміністрації. Народився він у Харкові, де закінчив Харківський гуманітарний університет "Народна українська академія" за спеціальністю "Економіка підприємства".

Потім вивчав правознавство у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого. Після навчання пішов у приватний бізнес, працював у IT-компанії, яка займалася розробкою системних програмних продуктів для телекомунікаційного бізнесу.

На початку 2000-х років Чернишов працював у концерні "АВЕК", де був головою наглядової ради. Згодом зайнявся інвестиційним бізнесом. У 2012 році заснував інвестиційно-девелоперську компанію Eastgate Development, діяльність якої була сфокусована на розвитку масштабних проектів комерційної нерухомості. У 2014 році заснував Kyiv Vision Foundation, метою організації є популяризація України в Європі через сучасне українське мистецтво.

З 2017 до 2019 – голова Наглядової Ради Українського клубу нерухомості URE Club. З 28 жовтня 2019 року пішов на державну службу, очоливши Київську ОДА. Олексій Чернишов одружений та має двох синів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Печенізькому водосховищі, де росіяни підривали дамбу, вже облаштовують новий міст. У селі Мартове вже облаштовують переправу на Печенізькому водосховищі. Цей міст на Харківщині зруйнували російські війська під час відступу. Було постійне обстріл дамби, через що виникла загроза підтоплення населених пунктів.

Наразі облаштовують переправу через водосховище, бо це важливий об'єкт для життєзабезпечення громади – постачання гуманітарної та медичної допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенко. Чиновник також повідомив, що всього через напад Росії на Україну в Харківській області було зруйновано 24 мости.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися