У Харкові стане менше безпритульних тварин: що з ними будуть робити – подробиці

Кількість тварин будуть зменшувати гуманними методами.

КП "Центр поводження з тваринами" та громадські зоозахисні організації міста Харкова уклали перші договори про співпрацю у сфері захисту тварин від жорстокого поводження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як розповіли у притулку, відтепер комунальне підприємство і зоозахисники будуть спільно стерилізувати тварин, ставити кліпсу і тату, вакцинувати проти сказу, заносити данні до єдиного муніципального реєстру та повертати на місце вилову під опіку волонтерів або небайдужих людей, з якими буде укладено договір відповідального утримання бездомної тварини.

"Якщо побачите на вулиці собаку з круглою жовтою кліпсою та написом "КП 057 (+ чотири персональні цифри)" або кота з татуюванням на внутрішній стороні вушної раковини, знайте, що це – стерилізовані та вакциновані тваринки і в них є опікун", - розповіли на підприємстві.

Раніше тварин відловлювали, розміщували в притулку та шукали їм власників, але, звісно, місця для всіх не вистачало.

В минулому році змінилося законодавство, згідно з яким тварини можуть залишатися на вулиці, але вони повинні бути зареєстровані, без можливості розмножуватися (стерилізовані) та мати опікуна, який відповідатиме за їх благополуччя та поведінку.

Якщо в подальшому на тварину будуть надходити скарги від мешканців міста, опікун прийматиме дії по врегулюванню ситуації. Якщо опікун порушуватиме умови договору, тварина буде розміщуватись в притулку КП "Центр поводження з тваринами" для пошуку нового господаря або іншого опікуна.

Застосування евтаназії безпритульних тварин заборонено законом, тому люди повинні приймати міри по мирному співіснуванню в місті людей і тварин.

"Якщо безпритульний собака проявляє агресію, його буде прилаштовано для охорони, якщо безпритульні котики справлятимуть свої потреби у дитячу пісочницю – її потрібно чимось накрити та таке інше..." - зазначають комунальники.

У притулку звернулися до харків'ян та запропонували допомогти із регулюванням чисельності вуличних тварин і самостійно звернутися на підприємство, щоб доставити тварину для проведення необхідних заходів та укладення договору опікунства над безхатньою твариною. Усі заходи, пов’язані зі стерилізацією, лікуванням та ідентифікацію тварини, для опікунів є безкоштовними.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися