В Харкові засудили водія, який дав хабар патрульним

Хабаром автомобіліст хотів відкупитися від постанови за порушення правил дорожнього руху

В Харкові Ленінський районний суд міста виніс вирок водію, який дав хабар патрульним поліцейським. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Повідомляється, що все сталося у січні 2020 року в Холодногірському районі. Троє патрульних поліцейських зупинили ЗАЗ SENS, водій якого порушив правила дорожнього руху. Машина перетнула подвійну суцільну смугу, створивши перешкоду для руху інших транспортних засобів.

Правоохоронці почали складати постанову про накладення адміністративного стягнення з водія відповідно до ч. 2 ст. 122 КУпАП. Проте автомобіліст, щоб уникнути покарання намагався дати хабар патрульним. Він поклав гроші під водійське посвідчення та передав його  в руки одному з поліцейських.

Суд визнав водія винним у наданні службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України) та призначив покарання в вигляді штрафу 8,5 тисяч гривень (500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Наразі вирок законної сили не набрав, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині затримали автомобіліста, якого підозрюють у підкупі поліцейського. Чоловік хотів уникнути покарання за водіння у стані алкогольного сп’яніння.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися