Під Харковом судили жінку за те, що її син прогулював школу

На Харківщині школяр лише три рази дійшов до школи за перший семестр навчального року

У середу, 29 січня, Ізюмський міськрайонний суд Харківської області притягнув до адміністративної відповідальності 37-річну мати, неповнолітня дитина якої систематично прогулювала школу. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі суду.

Суд визнав жінку винною у невиконанні батьківських обов’язків. У вигляді покарання призначив штраф.

Як з’ясувалося, 15-річний син жінки за перший семестр навчального року був на уроках у школі лише 3 рази. У зв’язку з цим керівництво школи та Служба у справах дітей Ізюмської міської ради звернулися до поліції. Правоохоронці передали справу до суду.

У суді мати повністю визнала свою вину та не змогла довести, що її дитина з поважних причин не відвідувала навчальний заклад. Крім того, з’ясувалося, що мати не в перший раз за рік ухилилася від виконання обов’язків щодо виховання свого неповнолітнього сина.

Покарання, передбачене за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП) передбачає попередження або штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо ж з першого разу протягом року батьки не виправляться – можуть сплатити штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян - грошова сума розміром у 17 гривень, встановлена Податковим кодексом України.

Таким чином, мінімальна сума штрафу становить 850 гривень. Максимальна – 5100 гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харківській області учнів деяких шкіл відправили на карантин. Йдеться про закриття окремих класів в чотирьох районах області. Найбільше їх в Дворічанському районі. Ще по одному закрили в Пісочинській ОТГ, Печенізькому та Куп'янському районах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися