У Харкові суд залишив за гратами обвинуваченого у захопленні заручників на Укрпошті

Потерпілі розповіли суду про те, як їх утримували в заручниках у будівлі Укрпошті в Харкові

У четвер, 30 січня, Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб для чоловіка, якого обвинувачують у захопленні заручників на Укрпошті у грудні 2017 року. Про це "Коментарям. Харків" повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Крім того, у ході судового розгляду продовжили допитувати потерпілих. Наступне засідання призначили на 11 лютого.

Підсудний, якщо його вину доведуть, може провести в тюрмі найближчі 15 років. Його обвинувачують у захопленні і утриманні заручників, а також злочинах, пов’язаних із обігом наркотиків (ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 КК України).

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що наприкінці грудня 2017 року харків’янин захопив приміщення Укрпошти неподалік метро "Київська" у Харкові. Всього у заручниках було дев’ять людей. Серед них жінки та діти. Зловмисник не зміг чітко сформулювати свої вимоги. Заручникам демонстрував пристрій, який приніс із собою. Казав, що це вибухівка.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові неадекватний чоловік влаштував погром в храмі Жон-Мироносиць. З’ясувалося, що це не перший його "подвиг". Восени 2018 року він погрожував підірвати себе в машині на пропускному пункті "Гоптівка" на кордоні з Росією. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися