Заступник голови Харківської облради Скоробагач, який лікується від коронавірусу, записав відеозвернення

COVID-19 діагностували спочатку у дружини харків’янина

Заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач, який зараз лікується від коронавірусу, записав відеозвернення, яке розмістив на своїй сторінці в  Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Володимир Скоробагач повідомив, що зараз стан його здоров'я стабілізувався. Його виписали з лікарні, щоб "звільнити місце тим, кому воно потрібніше" та відправили додому на самоізоляцію.

"Для тих, хто, можливо, не знає, у мене діагностували коронавірус. Пізніше, як ускладнення, з'явилася пневмонія. Зараз мені вже краще, тому я вирішив розповісти про симптоми і лікування, щоб ви мали уявлення про цей вірус.

Коли я прилетів з Європи, відразу здав тести в приватних лабораторіях, які дали негативний результат. Симптомів у мене не було. Вони проявилися тільки через 8 днів після приїзду. З'явилася невисока температура, слабкість, почала боліти голова і з'явилася тяжкість в області очей. До цього часу я самоізолювався і спілкувався з лікарем по телефону. 

Через кілька днів мій стан погіршився, я знову здав тест, який відправили до Німеччини. Його результати отримав вже в Олександрівській лікарні в Києві, де я лежав два тижні. Поки я там був, трималася температура. Кілька днів я був у тяжкому стані", - розповів Володимир Скоробагач.

Заступник голови облради розказав, що лікували його антибіотиками та противірусними препаратами і підкреслив, що лікування призначається індивідуально, залежно від стан і анамнезу хворого, оскільки ліків від коронавірусу немає.

Також, Володимир Скоробагач, розповів, що його дружина, у якої коронавірус діагностували першою, переносила хворобу легше та впоралася з коронавірусом без ускладнень. Також він наголосив, що не треба приховувати хворобу і попросив не відноситися до коронавірусу скептично.

"Майже вся лікарня, де я знаходився, була переповнена людьми з підтвердженим діагнозом і з підозрами на нього. Люди були і в тяжкому, і критичному стані, деякі вмирали. І це не завжди були люди похилого віку. Тому нам треба усвідомити реальність", - розповів Володимир Скоробагач.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на ранок, 10 квітня, в Харківській області 6 хворих на коронавірус COVID-19.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися