Харків’янка стала «жінкою року» за версією ВВС

Разом з нею до списку потрапили Олена Зеленська, Біллі Айліш та інші.

ВВС опублікувала список зі 100 жінок з усіх куточків світу, які надихають та впливають на світ у 2022 році. Харків’янка Ірина Кондратова стала однією з жінок-лідерів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "ВВС News/ Україна".

Попри постійні обстріли, лікарка Ірина Кондратова та її команда продовжували невтомно піклуватися про вагітних жінок, новонароджених та матерів у Харківському обласному перинатальному центрі. Вони облаштували пологову палату в підвалі лікарні та ризикували життям, щоб залишитися в реанімації з немовлятами, яких неможливо було перемістити, навіть коли лунали сирени повітряної тривоги.

Як керівниця центру, лікарка Кондратова отримала в березні від Девіда Бекхема доступ до його сторінки в Інстаграмі, щоб публікувати інформацію про проблеми, з якими вони стикаються. Її команда з 2014 року надала медичну та психологічну допомогу понад 3 000 жінок з Луганщини та Донеччини.

Снимок.PNG

"Це десятий сезон проєкту "100 жінок", тож ми вирішили подивитися на те, якого прогресу вдалося досягти за останні десять років. Попри те, що у сфері прав жінок були зроблені величезні кроки вперед – від кількості жінок-лідерок до руху MeToo, – жінки у багатьох куточках світу досі відчувають, що попереду ще довгий шлях", – йдеться на сторінці проекту.

Зазначається, що список відображає роль жінок у конфліктах в усьому світі у 2022 році – від протестувальниць, які сміливо вимагають змін в Ірані, до жіночого обличчя війни та опору в Україні та Росії.

Українок до топ-100 потрапило досить багато. Серед них парамедик Юлія Паєвська (Тайра), перша леді Олена Зеленська, журналіст Крістіна Бердінських, математик Марина В'язовська, політик і волонтер Яна Зінеквіч, правозахисниця Олександра Матвейчук, захисниця прав людей з інвалідністю Юлія Сачук. Росіянки також потрапили до списку, серед них – співачка Алла Пугачова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Здається, рашисти хочуть йти на Куп'янськ" - очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай

Гайдай назвав таку ідею божевільною. Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що росіяни можуть почати наступ на Куп’янськ Харківської області. Про це він заявив у етері телеканалу "FreeДом", інформують "Коментарі. Харків".

Сергій Гайдай зазначив, що наразі спостерігається велика концентрація сил армії РФ біля адмінкордону Луганської та Харківської областей — все це схоже на спробу наступу на Куп'янськ. Саму ідею такого контрнаступу в ефірі голова Луганської ОВА назвав "божевільною".

"Дуже багато сил та коштів стягнули у район Сватове. Можливо, вони мають якусь божевільну ідею контрнаступу на Куп'янськ. Я вже нічому не здивуюсь з таких витівок російського командування. Але вони стягують туди і техніку, і війська. Таке враження, що начебто навіть планується спроба контрнаступу", — заявив Гайдай в ефірі.

При цьому, за його словами, в цьому районі армія окупантів постійно зазнає вогневого впливу Сил оборони і зазнає втрат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися