«Здається, рашисти хочуть йти на Куп'янськ» - очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай

Гайдай назвав таку ідею божевільною.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що росіяни можуть почати наступ на Куп’янськ Харківської області. Про це він заявив у етері телеканалу "FreeДом", інформують "Коментарі. Харків".

Сергій Гайдай зазначив, що наразі спостерігається велика концентрація сил армії РФ біля адмінкордону Луганської та Харківської областей — все це схоже на спробу наступу на Куп'янськ.

Саму ідею такого контрнаступу в ефірі голова Луганської ОВА назвав "божевільною".

"Дуже багато сил та коштів стягнули у район Сватове. Можливо, вони мають якусь божевільну ідею контрнаступу на Куп'янськ. Я вже нічому не здивуюсь з таких витівок російського командування. Але вони стягують туди і техніку, і війська. Таке враження, що начебто навіть планується спроба контрнаступу", — заявив Гайдай в ефірі.

При цьому, за його словами, в цьому районі армія окупантів постійно зазнає вогневого впливу Сил оборони і зазнає втрат.

"У них якщо не кожен день, то через день відбувається наша улюблена "бавовна". У них підриваються і будинки, в яких вони зробили тимчасові казарми, і скупчення техніки, причому це відбувається біля Сватового у всіх невеликих селах, що входять до цієї громади. Тому що вздовж лінії фронту практично всі будинки зайняті. Практично у кожному приватному будинку перебувають десятки солдатів", - розповів голова Луганської ОВА.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ у Харківській області ворожі війська ведуть оборонні дії. Росіяни не хочуть втрачати зайняті рубежі.

За минулу добу з 6 на 7 грудня російські ворожі війська обстріляли більше 19 населених пунктів у Харківській області, застосовуючи усі види артилерії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку обстрілів з танків, мінометів і ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Стариця, Гатище, Вовчанські Хутори, Волохівка, Чугунівка та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник веде оборонні дії. Вогневого ураження з танків та всього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане, Берестове і Першотравневе Харківської області. Також, за інформацією главку ДСНС Харківщини, через ворожі обстріли сталися пожежі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росіяни вбили жінку та важко поранили чоловіка у Харківській області

Окупанти випустили ракети по Шевченківській громаді.

Під обстрілами окупантів залишається Куп‘янська громада Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

У місті Куп’янськ внаслідок артилерійських ударів частково зруйновано будівлю ліцею, вибиті вікна. Постраждалих немає.

Під час наступного артобстрілу отримала осколкові поранення місцева жителька 67-років, госпіталізована до медичної установи. Пошкоджені дах, вікна житлових будинків, господарчі споруди.

Після 17 години у Дворічанській громаді горів будинок. Без постраждалих.

Три російські ракети комплексу С-300 влучили в Будинок культури та поблизу школи у с. Борівське, що в Шевченківській громаді. Без постраждалих.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, у Вовчанській громаді внаслідок обстрілу росіян, на жаль, загинула жінка 43 років. Поранення отримав 50-річний чоловік, госпіталізований у важкому стані.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися