У Харківській області на грип стали хворіти майже на 30% більше

В Харкові та області більше половини хворих на грип та ГРВІ - діти

Минулого тижня, протягом 20 – 26 січня, у Харкові та області на грип захворіло понад 4,7 тисячі людей. В цілому по України - майже 185 тисяч населення. Понад 60% хворих – діти. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

В Україні показник захворюваності склав 483,5 хворих на 100 тисяч населення. Це на 1,4% перевищення епідемічного порога. За тиждень внаслідок грипу померли 4 людини. Жоден з них не мав щеплення.

Фахівці визначили три віруси грипу, які атакують українців. Серед них : 27- типу А(Н1)pdm09, 2 - типу А не субтипований і 3 - типу B.

У Харківській області минулого тижня, у порівнянні з попереднім, рівень захворюваності на грип підвищився на 28,6%. У лабораторному центрі прогнозують і подальше зростання захворюваності на Харківщині. Фахівці не виключають епідемічне поширення вірусу грипу.

Зараз на Харківщині залишається неепідемічний рівень активності. Низьку епідемічну активність грипу та ГРВІ  спостерігають у Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Одеській, Сумській, Запорізькій і Донецькій областях. У Житомирській, Тернопільській і Хмельницькій - середній рівень епідемічної активності.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині в деяких школах оголосили частковий карантин. Позакривали окремі класи. Така ситуація сталася у чотирьох районах Харківської області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися