У 2020 році ХТМ планують замінити всього близько 5,5% зношених тепломереж Харкова

У Харківських теплових мережах пообіцяли перекласти кілометри труб у найпроблемніших районах міста

КП "Харківські теплові мережі" планує у 2020 році відремонтувати котли, зношені магістралі та замінити труби. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі міської ради Харкова.

Кошти на ремонти та реконструкції братимуть з трьох джерел: використовуватимуть гроші підприємства, з міського бюджету і від Світового банку.

Про це сьогодні, 31 січня, розповіло керівництво ХТМ у ході громадського обговорення інвестиційної програми підприємства на 2020 рік.

Так, з власних коштів підприємства планують витратити 102,8 мільйонів гривень. За ці гроші обіцяють відремонтувати зношені котли у котельнях і провести реконструкцію магістральних теплових мереж. Зокрема, йдеться про три ділянки магістралі на Тракторобудівників і на Салтівському шосе.  

На підприємстві обіцяють, що ефект від реалізації інвестиційної програми складе 14,3 мільйонів гривень. Зекономити планують за рахунок зменшення аварійності і, відповідно, зменшення витрат на обслуговування мереж.

Крім того, планують використати 95 мільйонів гривень з міського бюджету і гроші Світового банку. У 2019 році Банк виділив 14 мільйонів доларів. За ці гроші закуповують нові труби. Частину коштів вже освоїли перед опалювальним сезоном.  Зараз на підприємстві чекають гарної погоди. Роботи планують продовжити навесні. Закінчити – до початку нового опалювального сезону. Роботи проводитимуть у найпроблемніших районах  Шевченківському, Слобідському та нагірній частині Київського. Обіцяють перекласти 70-80 кілометрів тепломереж.

Раніше повідомлялося, що вартість заміни 1 кілометру труб -  10 мільйонів гривень. Свій термін експлуатації вичерпали близько 90% мереж. Загальна протяжність тепломереж міста близько 1,6 тисяч кілометрів. 

Тобто, з 1440 кілометрів зношених труб планують замінити 80 кілометрів тепломереж. Це всього близько 5,5% від загальної потреби.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що в січні харків'яни заплатять за опалення на 14,57% менше, ніж за попередній місяць. Квитанції з новими сумами будуть розносити вже в лютому.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися