В Харківській області виявили 300 порушників карантину

Найчастіше населення ігнорувало обмежувальні заходи та виходило на вулицю без маски

З початку карантину в Харківській області поліція склала 300 протоколів за порушення правил дотримання карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Повідомляється, що переважна більшість нових порушень стосувалася ігнорування громадянами посилених вимог до обмежувальних заходів у зв’язку з карантином, у тому числі перебування без захисної маски у публічних місцях.

Так, правоохоронці з початку превентивних заходів склали 177 адміністративних протоколів відносно працівників, які здійснювали торгівлю. 74 – щодо керівників торгових закладів та установ харчування. 9 протоколів відносно перевізників, 13 – щодо керівників підприємств, установ та організацій, 27 –за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

Відносно порушників поліцейські склали адміністративні протоколи щодо порушення правил щодо карантину людей (ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Санкція статті передбачає штраф для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників приймає суд.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині людей з пневмонією тестуватимуть на коронавірус.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися