У Харківській області людей з пневмонією тестуватимуть на коронавірус

Всім пацієнтам з пневмонією проведуть ПЛР-тестування на COVID-19

У Харківській області проводитимуть тести на коронавірус в тому числі хворим негоспітальної пневмонії. Про це повідомили у відділі комунікації Харківської облдержадміністрації.

Так, на Харківщині всім пацієнтам з пневмонією проведуть ПЛР-тестування на COVID-19. Відповідну постанову про проведення ПЛР-тестування всім пацієнтам з пневмонією вже видала виконуюча обов'язки головного санітарного лікаря Харківської області Любов Махота. Його довели до відома керівництва лікувальних закладів.

"Буквально вчора я як головний санітарний лікар Харківської області видала постанову про те, що ми досліджуватимемо, проводитимемо лабораторний скринінг всіх хворих негоспітальної пневмонії. Ми ухвалили таке рішення на рівні області, офіційного документа ще немає по Міністерству охорони здоров'я. Але я чула, що будуть також скоро внесені зміни, і це буде прописано... Раніше ми чітко дотримувалися положення, що тільки лікар ставить підозру на коронавірус. Тепер ще ми будемо обстежувати тих людей, у яких немає підозри на COVID-19, але є негоспітальна пневмонія. Також досліджуємо контактних", - розповіла Махота.

За словами Махоти, в лабораторному центрі є тест-системи для проведення близько 17,5 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на 11 квітня в Харківській області зареєстровано 56 підозр на коронавірус.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися