Спанієля, якого господар «виховував» табуреткою, не можуть прооперувати

Через підвищений артеріальний тиск цуценя може не витримати наркозу

В Харкові не проведуть заплановану операцію на щелепі цуценяті спанієля, якого жорстоко бив господар. Про це повідомляє КП "Центр поводження з тваринами" в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, повідомляється, що ветеринари діагностували у  маленького спанієля стійку артеріальну гіпертензію. Лікування призначили з урахуванням  віку цуценя і стану, яке виникло на тлі черепно-мозкової травми. Однак базовий курс лікування препаратом, що знижує тиск, не дав очікуваного ефекту.

"Цей момент і є основним "каменем спотикання" в питанні оперативного втручання з приводу придбаного перелому нижньої щелепи. З цього приводу було скликано консиліум, що складався з декількох ветеринарних фахівців, на якому зваживши анестезіологічні ризики (наркоз) і ортодонтичну проблему прикусу, прийшли до висновку, що ризик смертельного результату під час наркозу дуже високий", - йдеться у повідомленні.

Враховуючи всі ризики та загрози, ветеринари вирішили не оперувати цуценя. Проте лікування пообіцяли продовжити. Лікарі "допоможуть максимально відновитися молодому організму без операції".

"Розуміючи загрозу для цуценяти, вибір був зроблений на користь життя, а не краси", - повідомили у КП.

На відео, яке додали до публікації, видно, що щеня як і раніше довіряє людям і продовжує радіти життю. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що наприкінці березня небайдужі громадяни повідомили в поліцію про побиття цуценя спанієля. Собаку жорстоко били на балконі в одній з квартир будинку на проспекті Архітектора Альошина. Як з'ясувалося, знущався над 5-місячною твариною господар - 36-річний харків'янин. Він бив цуценя табуретом по голові. Таким чином господар "виховував" спанієля, який, граючи, застрибнув на ліжко. Правоохоронці приїхали на виклик, вилучили травмованого цуценя і передали його співробітникам КП "Центр поводження з тваринами".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися