Мешканців Харківської області попросили не приходити на Великдень до церкви

Освячуватимуть паски на підприємствах, де їх виробляють

Мешканців Харківської області просять утриматися від відвідування богослужінь на Великдень. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

Залишитися вдома і долучитися до божественної літургії за допомогою онлайн-трансляції закликав мешканців Харкова Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій. Служби обіцяють транслювати і по телебаченню, і в інтеренеті. 

Щодо освячення великодніх пасок, їх вже можна буде придбати освяченими. На Харківщині священиків запросять на підприємства, де печуть паски, для окроплення їх святою водою, тому в реалізацію надходитиме вже освячений продукт

Відвідати церкви можна буде в саме свято Пасхи, на Великому тижні і на Світлій седмиці. Храми будуть відкриті для вірян. Проте пускатимуть до церкви обмежену кількість людей.

Фото: narodna-pravda.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Великдень, 18-19 квітня, богослужіння будуть проводитися в 130 храмах Харківської області. Вони будуть проходити в закритому храмі та без доступу віруючих в приміщення. Після закінчення богослужіння церква може бути відкрита протягом дня для відвідування парафіянами. Однак одночасно в приміщенні можуть перебувати не більше двох осіб. Парафіяни повинні бути в захисній масці, рукавичках і стояти на відстані двох метрів один від одного.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися