У Харкові відсторонили від займаної посади чиновника, який «погорів» на хабарі

Посадовцю загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна

На Харківщині суд відсторонив від займаної посади чиновника Регіонального офісу водних ресурсів в області, якого днями викрили на хабарі у  135 тисяч гривень. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі прокуратури Харківської області.

Повідомляється, що наразі посадовець перебуває під вартою. Проте суд зазначив можливість внесення застави у розмірі 840 тисяч гривень.

Чиновника  затримали "на гарячому" 3 квітня. Хабар він вимагав за підписання договорів щодо права користування та оренди майна, яке належить державній установі.

Затриманому повідомили про підозру а фактом отримання неправомірної вигоди у  великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що харківські правоохоронці повідомили про підозру 15 особам, які, за версією слідства, причетні до незаконної вирубки лісу. Серед підозрюваних - четверо правоохоронців. Всі вони співробітники Валківського відділу поліції. У прокуратурі кажуть, що вони "кришували" чорних лісорубів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися