У Харкові на Водохреща з кранів бігла свята вода

Навіть під час війни протоієрей освятив воду, що надходить до осель харків’ян.

На водозаборі Краснопавлівського водосховища комплексу водопідготовки "Дніпро" освятили воду, яка надходить до будинків харків'ян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Обряд провів благочинний Лозівського району протоієрей Ярослав.

Як повідомили у КП "Харківводоканал", незважаючи на повномасштабну війну, багаторічну традицію освячення води не порушили.

"Вже понад 140 років "Харківводоканал" подає воду харків'янам, а фахівці щодня дбають про те, щоб водопостачання у місті було безперебійним. Вважається, що вода в цей день набуває цілющих властивостей, які зберігає протягом року, а ще очищує та оздоровлює. Хрещення - це духовний обряд, завдяки якому через освячення води ми загартовуємо тіло та душу", - зазначили у КП "Харківводоканал".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

1 лютого запускають новий потяг з Харкова (РОЗКЛАД)

Потяг прямує через Київ та Сумщину. Укрзалізниця розширює мережу залізничного сполучення для жителів північного Полісся та Волині і призначає новий поїзд №114/113 Львів — Харків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відомства.

З 1 лютого по непарних числах поїзд вирушатиме зі Львова о 18:06 через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції, прибуваючи до столиці о 09:28.

Прибуття до Харкова через Ворожбу та Суми — о 19:15. Зворотно по непарних числах з 3 лютого рейс відправлятиметься з Харкова о 06:52, надаючи жителям Харкова, Сум та інших міст ранкове сполучення з Києвом.

Зі столиці о 16:00 поїзд рушає до Житомира, й далі через Полісся з прибуттям до Львова о 07:04. Таким чином, жителі північного Полісся та Волині отримають не лише нове сполучення з Сумами, Харковом та іншими містами, а ще й щоденний поїзд до Львова та Києва, оскільки розклад руху нового поїзда №114/113 між Львовом та Києвом такий самий, як й у раніше призначеного поїзда №131/132 Львів — Дніпро. Нагадуємо, обидва поїзди курсують через день.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися