В Харківській області 129 людей порушили самоізоляцію

Всього правоохоронці склали на порушників карантину більше чотирьох сотень протоколів

На Харківщині співробітники поліції склали 411 протоколів за порушення правил дотримання карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

За останні дні більшість порушень стосувалася ігнорування громадянами карантинних правил щодо самоізоляції. Це стосується переважно тих, хто повернувся з-за кордону і відмовився від обсервації.

Усього з початку превентивних заходів, поліцейські склали 184 адміністративні протоколи відносно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб. 75 порушення виявили серед керівників торгових закладів та установ харчування. 10 адміністративних протоколів працівники поліції склали відносно перевізників, 13 – керівників підприємств, установ, організацій, 129 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

picture

Всі протоколи склали за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Порушникам загрожує штраф: для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень,  для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийматиме суд.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Великдень в Харківській області за порядком стежитимуть більше тисячі поліцейських та військових. Правоохоронці звернулися до населення з проханням дотримуватися вимог карантинних заходів та не порушувати встановлені законом обмеження. Патрулювати прилеглу до храмів територію пообіцяли у посиленому варіанті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися