"Весна не за горами": харківський бабак Тимко III зробив прогноз

1 лютого на станції Гайдари розбудили головного провісника України

Сьогодні, 1 лютого, у Харківській області розбудили бабака-провісника України - Тимка III. Відомо, що гризун живе на станції біологічного факультету ХНУ в селі Гайдари.

Незважаючи на те, що зима в цьому сезоні сильно запізнюється, весна все-таки не за горами, повідав світу харківський гризун. За народними прикметами, якщо в День бабака розбудити тварину і вона, покинувши нору, не побачить своєї тіні, значить, зима скоро закінчиться, і весна буде ранньою. Якщо ж бабаку вдається побачити свою тінь, то нас чекає ще 6 тижнів зими.

Примітно, що в день пробудження небо над Харківщиною затягнуло хмарами, тому прогноз не виявився сенсаційним: бабак не побачив своєї тіні. На його думку, весна продовжуватиметься і тепло настане лише через шість тижнів.

Варто відзначити. що Тимко також дав ще один традиційний прогноз - жартівливий. Так, гризуна-провісника запитали: "Чи буде наступна зима сніжною?". На що він дав негативну відповідь.

Раніше портал "Харків. Коментарі" повідомляв, що у харківському парку Горького планують витратити 8 мільйонів гривень на дитячі гойдалки та каруселі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися