У Харкові оренда собак на час карантину виявилася не жартом

Харків’яни почали телефонувати до міського притулку з проханням взяти собаку на час карантину

У Харкові знайшлися люди, які всерйоз сприйняли жарт про оренду собак на час карантину, щоб безперешкодно прогулюватися з нею парком. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі Харківської міськради.

Так, у міськраді з посиланням на КП "Центр поводження з тваринами" повідомляють, що останній тиждень почастішали дзвінки від людей з пропозицією взяти собаку на час карантину. Мовляв, вам менше годувати, а нам можливість гуляти.

У притулку зазначили, що не надають собак у тимчасове користування на час карантину. Тварина прив’язується до людини, до нового дому і для неї великий стрес знову повернутися до притулку. Це все може залишити відбиток на психіці і емоційному стані тварини.

"На жаль, бажання прогулятися в парку з собакою, щоб не порушувати постанову Кабінету міністрів, - не привід брати на час тварину з притулку, а потім повернути її назад. Людина з такою пропозицією, з одного боку, задовольняє свої потреби, з іншого - "полегшує", на її думку, утримання вихованців у притулку. Але працівники КП "Центр поводження з тваринами" впевнені, що тварини не повинні страждати через задоволення потреб людей в прогулянці під час карантину, адже потім їх обов'язково повернуть назад", - зазначили в притулку.

Фото: tvoyaparallel

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області правоохоронці склали 570 адміністративних протоколів щодо порушення правил карантину.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися