У Харківській області проводять опитування з перейменування: подробиці

У Харківській області перейменують вулиці, провулки та інші топоніми.

У Печенігах оголошують громадське обговорення щодо перейменування населеного пункту, вулиць, провулків та тупиків сільради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Печенізької сільради.

Так, Печенізька селищна рада пропонує мешканцям долучитися до громадського обговорення з питання перейменування населених пунктів, вулиць, провулків, тупиків, розташованих на території Печенізької селищної ради Чугуївського району Харківської області, які підлягають декомунізації.

Форма проведення громадського обговорення: електронні консультації.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій/електронній формі протягом 30 календарних днів з дати оприлюднення цього інформаційного повідомлення до 01.04.2023 року із зазначенням прізвища, власного імені, по батькові, адреса проживання особи, номер телефону, яка їх подає.

Поштова адреса та адреса електронної пошти для подання пропозицій (зауважень):

смт. Печеніги, пров. Гагаріна, 17, e-mail: [email protected], тел. (05765) 6-15-70, 093-44-68-180

Ви можете надати свою пропозицію через звернення на офіційному сайті Печенізької селищної ради за посиланням.

Юридичні особи подають пропозиції у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх повного найменування, коду ЄДРПОУ та адреси місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження), подання з уживанням ненормативних форм лексики не публікуються та до результатів обговорення не включаються.

Результати громадського обговорення оприлюднюються на офіційному сайті Печенізької селищної ради та її виконавчих органів протягом 14 календарних днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень).

Умови надання пропозицій нових назв населених пунктів, вулиць, провулків, тупиків:

1. Пропозиції щодо найменування та перейменування об’єктів Печенізької селищної ради (населених пунктів, вулиць, провулків, тупиків), увічнення пам’яті видатних діячів та подій повинні містити історичну довідку та вмотивоване обґрунтування.

2. Увічнення фізичної особи можливо тільки після її смерті та якщо особа:

- внесла вагомий вклад у боротьбу за незалежність країни з Російською Федерацією, розбудову Української держави, підтримання міжнародного миру і безпеки, зміцнення міжнародного авторитету України;

- здійснила героїчний вчинок, звершення в ім’я Батьківщини або Печенізької селищної ради;

- зробила значний особистий внесок у розвиток науки, освіти, культури та інших сфер суспільного життя.

У разі якщо у фізичної особи, ім’я якої пропонується присвоїти об’єкту територіального підпорядкування, є родичі (діти, вдова, вдівець, а у разі якщо їх немає – батьки, рідні брати та сестри), додається також їх письмова згода на присвоєння імені.

3. Не допускається повторення вже існуючих назв.

4. Пріоритет мають історичні та довготривалі назви.

5. Назва має бути милозвучною, легко вимовлятися, не викликати неоднозначних асоціацій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 3 березня: атаки противника успіхів не мають

Розпочалася триста сімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення. На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися