Жителі Харківщини отримають 20 мільйонів гривень: подробиці

Видачу разової грошової допомоги почали цього тижня.

"Укрпошта" отримала ще 20 мільйонів гривень для виплат жителям деокупованої Харківщини. З цього тижня розпочнуть видачу разової грошової допомоги в розмірі 1200 гривень у Великобурлуцькій та Борівській громадах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Актуальні списки людей, які перебувають у населеному пункті, складає керівництво громади.

Нагадаємо, аналогічні виплати мають змогу отримати всі жителі деокупованих територій. У Харківській області по 1200 грн одноразової допомоги видають через "Укрпошту".

Як повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, таку допомогу надано вже 74 180 жителям Харківщини.

"Поступово ми плануємо забезпечити виплатами всіх громадян з деокупованих громад, адже вони потребують цієї підтримки. Дякуємо за тісну співпрацю Мінреінтеграції, Товариству Червоного Хреста України й "Укрпошті"", – сказала Віта Ковальська.

Загалом від початку деокупації Харківської області допомогу від Товариства Червоного Хреста України надали на суму понад 89 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова та області: триває масштабна повітряна тривога

Сьогодні близько четвертої ранку Харків опинився під обстрілом російських військових. Ракетні удари відбуваються багатьма областями України. Окупанти випускають ракети по мирним мешканцям рано вранці у четвер, коли ще всі дома і сплять у ліжках.

"У Харкові серія вибухів. Поки без подробиць, але прошу всіх бути обережними.

Під прицілом енергетична інфраструктура. У деяких районах Харкова є проблеми зі світлом. Але ми вистоїмо і все полагодимо", – написав харківський міський голова Ігор Терехов одразу після "прильотів".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що під ударом знаходиться місто та область.

"Ворог завдав біля 15 ударів по місту і області. Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинку на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється.

Загроза повторних ударів зберігається! Залишайтеся в укриттях!", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися