Обстріл Харкова та області: триває масштабна повітряна тривога

Харків, Харківська область та інші регіони знаходяться під ударом російських ракет.

Сьогодні близько четвертої ранку Харків опинився під обстрілом російських військових. Ракетні удари відбуваються багатьма областями України. Окупанти випускають ракети по мирним мешканцям рано вранці у четвер, коли ще всі дома і сплять у ліжках.

"У Харкові серія вибухів. Поки без подробиць, але прошу всіх бути обережними.

Під прицілом енергетична інфраструктура. У деяких районах Харкова є проблеми зі світлом. Але ми вистоїмо і все полагодимо", – написав харківський міський голова Ігор Терехов одразу після "прильотів".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що під ударом знаходиться місто та область.

"Ворог завдав біля 15 ударів по місту і області. Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинку на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється.

Загроза повторних ударів зберігається! Залишайтеся в укриттях!", – написав очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстеження на мільйон: у Харківській області проведуть коштовну експертизу

Лозівський міський Палац культури уклав угоду з ТОВ “Форпроект” щодо проведення експертизи міського Палацу культури. Вартість договору майже 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Про вартість договору стало відомо під час моніторингу системи “Прозорро”.

Планується проведення технічного обстеження будівельних конструкцій Лозівського міського Палацу культури, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації та розробку рекомендацій щодо його подальшої безпечної експлуатації.

Нагадаємо, що реконструкція будинку культури у Лозовій завершилася у 2021 році. За даними пресслужби Харківської ОДА, роботи в Палаці культури розпочалися ще в 2019 році. Сама будівля до цього не ремонтувалася понад 40 років. У новому проєкті також передбачили всі умови для інклюзивності. Окрім встановлення пандусів, зробили ліфт.

20 травня 2022 року близько 15 години російські військові нанесли ракетний удар по міському палацу культури. Тоді ХАЦ писав, що для виправдання знищення цивільного об’єкту росіяни почали створювати фейки.

Тепер є шанс, що після обстреження будівлю почнуть відновлювати.

Зансовниками ТОВ “Форпроект” є Ольга Копа та Олег Внуков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися