З початку карантину в Харківській області зареєстрували майже 8,5 тисяч безробітних

Щодня до центріу зайнятості звертаються 500 мешканців Харкова та області

За час карантину послугами служби зайнятості Харківської області скористались 10,7 тисяч людей. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у відділі інформаційної роботи та зовнішніх зв’язків Харківського обласного центру зайнятості.

За цей час статус безробітного отримали 8,4 тисяч людей. Це переважно люди віком старше 45 років. У центрі зайнятості кажуть, що це на 50% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Щодня до служби зайнятості у пошуках роботи звертаються понад 500 незайнятих громадян, з них 40% – це мешканці Харкова.

Рівень зареєстрованого безробіття станом на 21 квітня склав 1,59%.

У службі зайнятості повідомили, що у період карантину зменшилась кількість роботодавців, які пропонують вакансії, проте роботу все одно знайти можна. Так, на сьогодні у базі даних по Харкову та області є понад 4,5 тисяч актуальних вакансій. З 13 березня по 21 квітня за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 6,3 тисяч безробітних. Найбільше людей працевлаштувалися у сільськогосподарські підприємства.

У службі зайнятості нагадали, що в період карантину працюють дистанційно, реєструють бажаючих за спрощеною процедурою, а мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період дії карантину та протягом 30 календарних днів після його закінчення підвищили до 1000 гривень на місяць. 

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті Харківського обласного центру зайнятості

Фото: glavcom.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській обласній державній адміністрації з'явилася вакансія. Там оголосили конкурс на посаду директора Департаменту науки і освіти.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися