Стало відомо, як на Харківщині проходять обсервацію ті, хто повернувся з-за кордону

Люди, які погодилися пройти обсервацію, безкоштовно проживають та харчуються у санаторії

Зараз на обсервації в Харківській області знаходяться 23 людини. 19 з них перебувають в санаторії "Роща". Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі. Харків".

Проживання та харчування для тих, хто перебуває в обсервації, безкоштовне. А умови відповідають всім нормам, які були визначені та затверджені МОЗ і головним санітарним лікарем України

В ХОДА кажуть, що всі люди, які перебувають у санаторії, задоволені. Ніяких скарг немає. Всі отримують 3-разове харчування. При цьому до кожного індивідуальний підхід. Так, тим, хто має захворювання, наприклад цукровий діабет, коригують дієту. Людям також три рази на день вимірюють температуру.

Кімнати дезінфікують двічі на день та проводять регулярну дезінфекцію інших приміщень санаторію: коридорів, холу, ліфтів тощо.

На даний час всі, хто перебуває у обсервації – здорові. Підвищеної температури або інших ознак захворювання виявлено не було.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині з початку карантинних заходів поліцейські склали 414 адміністративних протоколів відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції. Більшість з них стосується тих, хто повернувся з-за кордону та відмовився від обов’язкової 14-денної обсервації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися