Де набрати воду у Харкові, коли немає водопостачання

Якщо немає електропостачання у Харкові та не працюють насосні станції, то є альтернативні джерела водозабезпечення.

На комунальному підприємстві "Харківводоканал" розповіли, де містяни можуть набрати воду під час відключення електроенергії та припинення роботи насосних станцій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомив 23 березня заступник директора комплексу "Харківводопостачання" Олексій Кучеревський, на підприємстві роблять все, щоб забезпечити харків'ян водою навіть за відсутності електроенергії. Зокрема, цього року бригади відремонтували понад 250 водорозбірних колонок, де абоненти зможуть продовжувати набирати воду за слабкого тиску і навіть при припиненні роботи насосних станцій. Також у випадку виникнення проблем з електропостачанням оперативно здійснюється підвезення води автоцистернами підприємства.

За його словами, було відновлено 55 вуличних колонок, які подають технічну воду для побутових потреб споживачів. З них 26 працюють від генераторів, решта - ручні. Перші з таких колонок облаштували біля "пунктів незламності", що дозволяє мешканцям в одному місці набрати питну та технічну воду. Адреси вуличних колонок вказані на офіційних інформресурсах підприємства.

"За телефоном 15-33 диспетчерська підкаже розташування автоцистерн та вуличних колонок. У випадку відключення електроенергії фахівці оперативно доставлять та підключать генератори, де це можливо. Роботи з облаштування нових вуличних колонок продовжуються", - зазначив Олексій Кучеревський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові пропонують встановити сучасні водорозбірні колонки

Збільшити кількість та встановити обов'язкові водорозбірні колонки в місті Харків сучасних моделей пропонують  місцеві мешканці в електронній петиції до Харківської міської ради, інформують "Коментарі. Харків".

Автор петиції пропонує збільшити кількість та встановити обов'язкові водорозбірні колонки в місті Харків сучасних моделей щоб попередити непередбачувані ситуації в населеному пункті.

"Російська агресія призвела до створення гуманітарної кризи, яка впливає на місцеве населення та його потреби у різних ресурсах, включаючи питну воду. У зоні конфлікту можуть бути проблеми з доступом до питної води через зниження якості води, пошкодження інфраструктури водопостачання та інші фактори. У таких умовах водорозбірні колонки можуть бути корисними, оскільки вони можуть забезпечити доступ до чистої питної води для людей, які живуть у зоні конфлікту або були змушені покинути свої домівки", – підкреслив автор звернення.

Він також зазначив, що водорозбірні колонки – це спеціальні прилади, які забезпечують доступ до чистої питної води у громадських місцях, таких як парки, сквери, вулиці, торгові центри та інші місця. Ці колонки зазвичай мають фільтри, які забезпечують високу якість води та захищають її від забруднення. Для підпису петиції залишилося 84 дні. Щоб підтримати дане звернення, можна перейти за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися