У Харкові наводять лад на території кладовищ (ФОТО)

У Харкові буде визначено перелік кладовищ, які закриють для відвідування.

На харківських цвинтарях, територія яких не постраждала від обстрілів, почалася акція "Зелена весна". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Працівники КП "Ритуал" прибирають територію, вирубують паросль, вивозять сміття, фарбують огорожі, розчищають алеї та готують грунт під висадку квітів.

За словами головного інженера підприємства Михайла Маслія, для впорядкування територій кладовищ завезено пісок та підключена вода.

На підприємстві зазначили, що роботи з благоустрою неможливо виконати лише на міському кладовищі №17, на Окружній дорозі, територія якого потребує повного розмінування.

"Територія 17-го кладовища та його околиці є потенційно замінованими та вкрай небезпечними. Також просимо харків’ян не створювати натовпи на інших міських кладовищах та меморіальних комплексах, особливо напередодні великодніх свят та поминальних днів, бо загроза ракетних та артобстрілів теж існує", - зазначив Михайло Маслій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові деякі кладовища закриють для відвідування

На великодні та поминальні дні харків’яни не зможуть потрапити на кладовища.

У місті Харкові напередодні великодніх свят та поминальних днів низка кладовищ буде закрита для відвідування через високу мінну небезпеку. Як повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, перелік цих об’єктів невдовзі опублікують. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Харків’яни знатимуть, які кладовища можна відвідувати, а які - поки що ні. Є небезпека, що на деяких кладовищах залишилися міни та снаряди. Передусім ми маємо бути обережними, аби зберегти життя людей", - наголосив мер.

Зокрема, через мінну небезпеку зараз заборонено відвідувати міське кладовище №17.

Зазначимо, що Харківська область і досі залишається одним із найбільш замінованих регіонів країни. Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій працюють над розв'язанням цієї проблеми, але пріоритетним є розмінування житлових будинків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися