У Харківському парку більше року не відновлювали озеро: чи можливо це зараз

Відновлювальні роботи у парку Горького Харкова проводять на озері.

На озері у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького почалися відновлювальні роботи. Як повідомили у пресслужбі парку, через повномасштабне вторгнення рф у фахівців не було можливості зробити це минулої весни, інформують "Коментарі. Харків".

Зараз робітники почали приводити водойму до ладу: злили стару воду та відчищають дно та стіни від бруду та сміття. Паралельно тривають роботи з відновлення дерев’яних берегів, що згнили за час війни. Своєю чергою сантехніки перевіряють стан фонтану, а електрики монтують декоративне освітлення острова.

Відновлювальні роботи триватимуть до кінця травня. У червні в озері планують висадити водяні лілеї та лотоси.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У дев’яти ЦНАПах Харкова та області знову надають популярні адмінпослуги

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в Харківській області продовжується відновлення надання адміністративних послуг населенню. Відтепер у 9 ЦНАПах Харківської області жителі громад мають можливість отримати послуги ДРАЦС. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, у ЦНАПах Дергачівської, Кегичівської, Люботинської, Первомайської та Біляївської громад можна отримати свідоцтва про народження та смерть. Крім цього, громадяни мають доступ до послуг з укладання і розірвання шлюбу, "єМалятко", а також змінити ім'я та внести зміни до документів.

ЦНАП Лозівської громади надає аналогічні послуги, окрім реєстрації шлюбу та отримання свідоцтва про смерть. Також у ЦНАПах Наталинської та Красноградської громад наразі доступні послуги з видачі свідоцтв про народження та "єМалятко". У ЦНАПах Харкова доступні всі види послуг ДРАЦС, окрім видачі свідоцтва про смерть та реєстрації шлюбу.

Нагадаємо, у Харківській області працює мобільний ЦНАП. Пересувний офіс має автономне енергозабезпечення, 12 облаштованих робочих місць, комплект супутникового обладнання Starlink і прохідну спроможність дістатися до віддалених населених пунктів, а також усе необхідне устаткування для організації мобільної роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися