Укриття чи прикриття: у Харківській області замовили без тендеру будівництво укриття в школі за три мільйони

У Чугуєві проводять капітальний ремонт укриття без тендеру.

Управління освіти Чугуївської міської ради уклало угоду з ФОП Голуб Олег Олексійович щодо проведення капітального ремонту школи вартістю 3,31 млн грн.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу публічних закупівель сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Мова йде про капітальний ремонт та облаштування найпростішого укриття у підвальному приміщенні будівлі Чугуївського ліцею № 6 імені тричі Героя Радянського Союзу І.М. Кожедуба.

Варто зазначити, що 366 тис. грн планується витратити на дверні блоки. Вартість квадратного метра блоку становить 8638 гривень.

А ось насосну каналізаційну станцію Pedrollo SAR 100 купують за суму понад 80 тисяч гривень. Хоча у ділерів ціни більш ніж вдвічі дешевше.

picture

Керамічну плитку будуть купувати по 808-810 гривень за квадратний метр. Саме на придбання плитки витратять понад 400 тисяч гривень. Для порівняння під час капітального ремонту підвального приміщення (укриття) КЗ “Розсошенський ЗДО “Яблунька” у Полтавській області купують плитку для підлоги по ціні 600 гривень за квадратний метр.

По 7200 гривень за тонну планують купувати шлакопортландцемент М400, який у харківському “Епіцентрі” коштує максимум 5600 гривень за тонну.

picture

Також недешево планують купляти штукатурку М-75. Ціна за один кілограм складе 19,07 гривень. Хоча у магазинах у Харкові ціни у діапазоні 11-13 гривень за кілограм.

picture

Нагадаємо, що нещодавно після публікації ХАЦ про завищені ціни на радіатори для ремонту поліклініки у Харкові – договір розірвали.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування у Харкові: коли можуть евакуювати автомобіль

Паркування у дворах багатоквартирних будинків стало великою проблемою для водіїв та комунальників Харкова.

Безпекова ситуація у Харкові все ще не налагодилася – час від часу місто та мирні мешканці піддаються ворожим обстрілам з боку російського Бєлгорода. Проте багато людей з початку повномасштабного вторгнення повернулося у Харків, також у місті знайшли свій дім багато вимушених переселенців. У лютому 2023 мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у місті проживає близько 1 млн 100 тисяч людей, а значить, що стає більше і автівок, які ніде паркувати.

Комунальне підприємство "Комплекс з вивозу побутових відходів" постійно повідомляє про випадки неправильного паркування автомобілів на прибудинкових територіях, а саме поблизу сміттєвих контейнерів, що заважає вивозу побутових відходів та проїзду комунальної техніки.

Журналіст сайту "Коментарі. Харків" звернулася до експертів за коментарями: як діяти у такій ситуації водіям та комунальникам, а також – як можливо вирішити цю проблему?



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися