У Харкові спростували спалах COVID - 19 серед військових медиків

До надходження остаточних результатів тестів медпрацівники з підозрою на коронавірус та контактні особи перебуватимуть на самоізоляції

У Харківській області інформація про нібито захворювання 9 військових медиків на COVID - 19 не підтвердилася. Про це повідомляє Інформаційне агентство МО України у м. Харків в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, за словами начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону полковник медичної служби Юрія Подоляна, у неділю до військового шпиталю з Харківського обласного лабораторного центру надійшла інформація про те, що 9 працівників лікувального закладу після проходження ПЛР-тесту на COVID - 19 мають позитивний результат. При цьому у жодного з них клінічних проявів хвороби не було. Тому результати тестів викликали сумнів. Повторні проби надіслали до вірусологічної референс-лабораторії у Києві.

"За результатами контрольного тестування, станом на 16.00 28 квітня, семеро військових медиків мають негативну реакцію на гостру респіраторну хворобу COVID-19, результати ще двох тестів надійдуть найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

До надходження остаточних результатів 9 медичних працівників з підозрою на коронавірус та ще 9 військових медиків, які перебували з ними у ймовірному контакті, знаходяться на самоізоляції. У разі отримання двох негативних результатів ПЛР тестувань зазначені особи будуть вважатися здоровими.

Зараз у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в Харкові перебуває на лікуванні 5 пацієнтів з коронавірусом: три військовослужбовці з частин та установ Харківської області та два військових пенсіонери.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на ранок, 28 квітня, в Харківській області лабораторно підтвердили  221 випадок захворювання на коронавірус. 25 х них виявили за останню добу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися