У Харкові ведуть роботи на теплотрасі: що буде з гарячою водою

Ведуться роботи на теплотрасі у Слобідському районі.

Робітники КП "Харківські теплові мережі" почали демонтаж старої металевої труби діаметром 820 мм у Слобідському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Мережа була введена в експлуатацію ще 1968 року. Тільки за останні три роки на цій ділянці тепломагістралі довелося усувати 28 дефектів, з них дев'ять - за останній, найскладніший, опалювальний сезон. За словами начальника Слобідської філії КП "ХТМ" Максима Полуніна, магістраль насилу пережила останні вісім перезапусків опалення і тепер потребує заміни.

За його словами, сучасна труба дозволить на десятки років забезпечити надійну роботу магістралі, яка пов'язує два великі джерела теплопостачання - ТЕЦ-3 та Слобідську котельню - і подає тепло та гарячу воду в центральну частину міста.

Загалом планується замінити понад 300 м труби між магістральними камерами. Роботи мають бути завершені наприкінці травня. Поки теплотраса не працює, гаряча вода подається в будинки від інших джерел.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області обговорили забезпечення дітей ноутбуками та планшетами

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення і Управління ООН з обслуговування проєктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, під час зустрічі Віта Ковальська розповіла про потреби та виклики освітнього процесу в Харківській області, а також про пошкодження, яких зазнали навчальні заклади в регіоні.

"Сьогодні в нас освіта здійснюється онлайн. Нині пошкоджено або зруйновано приблизно 600 закладів освіти. Проблеми, з якими стикаються діти – недостатність планшетів чи ноутбуків для навчання. Ми вже розпочали забезпечувати учнів, але ще залишається дуже велика потреба", – сказала Віта Ковальська.

Окрім того, порушили питання важливості обладнання шкіл укриттями та забезпечення їх новими автобусами замість тих, що знищили чи викрали окупанти.

"Звичайно, спершу ми зараз розглядаємо допомогу у продовженні онлайн-навчання, зокрема, забезпечення учнів потрібними ноутбуками чи планшетами. Але також ми хотіли б ознайомитися зі списком шкіл, які можна буде відремонтувати першочергово. Щоб, коли дозволить безпекова ситуація, дітям відразу було куди повертатися", – зазначила Регіональний експерт з питань освіти Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) Естер Шукс.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися