Стало відомо, коли в Харкові розпочнуть будівництво нових станцій метро

Вже готуються обрати підрядника для будівництва

У Харкові триває підготовка до будівництва нових станцій метро у бік вулиці Одеської. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі Харківської міської ради.

Повідомляється, що наразі місто готується обрати підрядника. Зокрема, завершується відбір інженера FIDIC (Міжнародна федерація інженерів-консультантів).

"У травні має відбутися розкриття пакетів, і в травні ж - кваліфікація по будівельних компаніях, якщо нічого не завадить. І далі вже інженер FIDIC зможе почати роботу з підготовки остаточних документів, щоб у цьому році ми могли провести тендерну процедуру вже по самому будівництву, обрати підрядника і приступити до будівництва", - розповів заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов.

Зараз у місті готують майданчики для будівництва, зносять будівлі, щоб підрядник, коли його оберуть, міг одразу почати працювати.

Проєкт "Продовження метрополітену у Харкові" включає будівництво двох станцій - "Державінська" і "Одеська", Олексіївського електродепо і закупівлю рухомого складу. Проєкт реалізується за рахунок кредитних коштів ЄБРР (160 мільйонів євро) та ЄІБ (160 мільйонів євро).

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові повністю готові до відновлення повноцінної роботи міських служб після завершення карантинних заходів. В міськраді повідомили, що, Харківський метрополітен зможе відновити перевезення пасажирів протягом 40 хвилин.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися