На Харківщині 940 людей порушили правила самоізоляції

Порушникам загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень

Станом на сьогодні, 29 квітня, на Харківщині поліцейські склали 1252 протоколи за порушення правил дотримання карантину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у відділі комунікації поліції Харківської області.

За останні дні два адміністративних протоколи отримав громадянин, який знаходився громадському місці без документів, що засвідчують особу. Ще один протокол склали стосовно жінки, яка здійснювала торгівлю з рук у невстановленому місці. Проте найбільше протоколів склали стосовно тих, хто відмовився від обсервації. 

Всього, з початку превентивних заходів, поліцейські склали 940 адміністративних протоколів відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції, 206 адмінпротоколів - відносно працівників підприємств, установ, організацій , 79 – щодо керівників торгових закладів та установ харчування, 14 – керівників підприємств, установ, організацій і 12 протоколів відносно перевізників.

Порушники отримали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Їм загрожує чималий штраф (для громадян - від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень). Рішення про накладення адміністративних стягнень прийматиме суд.

Фото: 24tv.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на ранок, 29 квітня, на Харківщині зафіксували 237 випадків коронавірусу, 16 з них – за останню добу. COVID-19 підтвердили у мешканців Харкова, Зміївського, Харківського та Чугуївського районів області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися