У Харківській області перевірили об’єкти водопостачання – результати невтішні

Порушення виявили майже на всіх об’єктах водопостачання.

Станом на 18 травня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки централізованого та децентралізованого водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби області.

Було перевірено 72 об’єкти централізованого водопостачання та 259 об’єктів децентралізованого водопостачання.

Порушення виявлені на 72 (100%) об’єктах централізованого та на 230 (89%) об’єктах децентралізованого водопостачання.

З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства

- видано 53 приписи,

- направлено 152 листи з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень,

- ініційовано проведення 17 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням.

Проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів і епідемій на території Харківської області в умовах воєнного стану триває.

Держпродспоживслужба посилила державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. Мета – запобігти виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів та епідемій, зокрема холери, на території України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому у Харківській області обережно розповідають про відновлення – Мустафа Найєм

Крок за кроком до області повертають нормальне транспортне сполучення. У Харківській області дорожники зараз капітально відновлюють 5 мостів. Це п’ята частина з усіх, що постраждали через бойові дії.

Зараз біля 23 мостів на Харківщині функціонують як тимчасові переправи, утім вони не можуть забезпечити повноцінного руху вантажів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

"Ми дуже обережно розповідаємо про відбудову інфраструктури цієї області через ризики для безпеки тих, хто працює на об’єктах. Минулого року четверо працівників наших підрядних організацій загинули під час розчищення доріг. Тому тут без локацій та навіть назв маршрутів", – зазначає Мустафа Найєм.

Він повідомив, що великоваговий транспорт змушений рухатися в об’їзд, лише частина переправ витримує фуру. Для нормальної логістики в області потрібні капітально відновлені мости хоча б на головних трасах. Агентство працює зараз на тих ділянках державних доріг, які погодили військові. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися