У справі про тортури дітей під час зйомок фільму "Дау" допитали радника замголови ХОДА, - ЗМІ

Дозвіл на залучення дітей з обласного будинку дитини №3 для фільму "Дау" видав департамент охорони здоров'я ОДА під керівництвом Олександра Галацана

В рамках кримінального провадження за фактом можливих тортур дітей під час зйомок фільму “Дау. Дегенерація" в Харкові допитали чиновників ХОДА. Про це повідомив прес-секретар облпрокуратури Дмитро Чубенко.

За його словами, зараз тривають слідчі дії, і прокурори чекають відповідей на запити в Держкіно та Мінкультури на отримання інформації. Кількість допитаних чиновників ХОДА і їх посади в прокуратурі поки не розголошують. Проте вже відомо, що дозвіл на залучення дітей та обласного будинку дитини №3 у свій час видав департамент охорони здоров'я Харківської ОДА під керівництвом Олександра Галацана. У ЗМІ повідомляють, що екс-керівник департаменту був також у списку допитаних осіб. Зараз Галацан є радником заступника голови обладміністрації і систематично бере участь у нарадах губернатора Олексія Кучера. Чи дійсно дозвіл на зйомку давав він, з'ясують слідчі.

22 квітня після того, як в мережі опублікували кадри з фільму "Дау. Дегенерація", зареєстрували кримінальні провадження за фактами катувань, а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в області. Тим часом у проекті "Дау" кажуть, що дітей ніхто не ображав, а плач - природна реакція будь-якої дитини.

Як раніше повідомляли "Коментарі", причиною розглядів стали епізоди картини, в яких знімали немовлят. Це були діти з дитячих будинків, а сцени, які відтворювалися з їх участю на екрані, могли завдати їм травму на все життя. Про це на своїй сторінці в Facebook написав дитячий омбудсмен Микола Кулеба.

"Ймовірність цих фактів, а також те, хто дозволив використання дітей, повинна розслідувати поліція, в яку я вже звернувся з відповідним запитом", - повідомив омбудсмен. До повідомлення Микола Кулеба додав зображення з фільму "для розуміння того, в яких жахливих кадрах взяли участь діти".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися