У Харкові відремонтують ще чотири будинки: адреси

У Харкові уклали угоди на відновлення багатоповерхівок на Салтівці.

У травні у Харківській міськраді уклали чотири угоди на відновлення багатоповерхівок на Салтівці. Загальна вартістю угод склала понад 17 млн грн. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо в результаті моніторингу системи “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Так, Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту ЖКГ Харківської міськради уклало дві угоди з ПАТ “Трест-Житлобуд-1” загальною вартістю 7,8 млн грн.

Мова йде про відновлення будинків за адресами: Салтівське шоссе, 240Г та Амосова, 9А.

Кінцевим бенефіціарним власником цієї компанії є член виконкому Харківської міськради – Олександр Харченко.

Цей холдінг вже багато років наближений до міської ради і є одним з найбільших підрядників міста. За даними порталу clarity-project.info компанія Харченка лише на реконструкцію Харківського зоопарку підписала контрактів на суму понад 2,5 млрд гривень.

Субпідрядником буде ще одна з фірм Харченко – ПАТ “Південспецатоменергомонтаж”, а також ТОВ “Еверест НП”, яке займається виробництвом вікон.

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради уклав дві угоди з ТОВ “Будівельна компанія “Векторгруп Девелоп”. Це нова фірма. Раніше вона не фігурувала у відновленні Харкова.

Планується, що це підприємство відремонтує будинки за адресами: вул. Валентинівська, 54 та вул. Владислава Зубенка, 80А.

Власником фірми є Олександр Корчмар.

В якості аналогічних договорів фірма завантажила договір з ТОВ “Вектор Будконсталт” з Одеської області. Засновником вказаний Володимир Хількевич.

В Одесі ці компанії будували клубний дом “Сапфір”.

Щодо кошторису, то ТОВ “Вектор Будконсталт” планує встановлювати вікна по 7600 гривень за квадратний метр. І це ціна без ПДВ. Для порівняня у Трест-Житлобуд-1 в актах виконаних робіт ціна за віконний блок близько шести тисяч гривень за квадратний метр.

ХАЦ вже неодноразово розбирав ціни на віконні блоки. Для порівняння Пісочинська селищна рада також купувала вікна у ТОВ “ГУД ВІН ХХІ”. Вони у звіті вказали параметри вікон та фурнітури, яку купують. Щодо вартості вікон, то в середньому один квадратний метр коштував трохи дорожче за чотири тисячі гривень.

Виконавчий комітет Роганської селищної ради також уклав угоду щодо придбання вікон саме з ТОВ “ГУД ВІН ХХІ” на суму понад півмільйона гривень. Більшість вікон у Рогані купують по 4000 гривень за квадратний метр.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові 29 та 30 травня громадський транспорт змінить маршрут: як курсуватиме, дивіться за посиланням.

Тролейбуси №24, 56 та 267 тимчасово курсуватимуть за зміненими маршрутами. Рух тролейбусів на вул. Амурській та розворотному колі "Ст. м. "Академіка Барабашова" буде припинений з 9:30 до 16:00 29 та 30 травня.

Також рух трамваїв на вул. Молочній та пл. Захисників України, на ділянці від вул. Плеханівської до пр. Героїв Харкова, буде припинений з 9:30 до 15:00 29 травня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися