У Харкові вирішують проблему з водою

У водоканалі встановлюють альтернативні джерела електропостачання, щоб у разі блекауту забезпечувати послугою населення.

Комунальне підприємство "Харківводоканал" встановило альтернативні джерела електропостачання на насосній станції, яка забезпечує водою мешканців Немишлянського, Основ'янського та Індустріального районів.

Про це повідомив сьогодні, 7 червня, начальник управління артезіанського водопроводу та насосних станцій комплексу "Харківводопостачання"  Олександр Черняєв, інформують "Коментарі. Харків".

"З початком військових дій та обстрілами критичних об'єктів міста ведемо системну роботу щодо забезпечення наших насосних станцій альтернативними джерелами електропостачання. Заходи заплановані та здійснюємо у тісній співпраці з мерією Харкова. Зокрема, на даному об'єкті силами нашого колективу вже закінчено всі монтажні та пусконалагоджувальні роботи зі встановлення потужних генераторів. Одночасно оновили електрообладнання на самій насосній станції, що знизить ризики при стрибках електропостачання та дозволить уберегти прилади та перекачувальні агрегати від перепадів напруги. Модернізована та доукомплектована генераторами станція функціонує у штатному режимі", - зазначив Олександр Черняєв.

За його словами, завдяки альтернативним джерелам живлення станція  продовжуватиме працювати та надавати послуги водопостачання при виникненні будь-якої позаштатної чи аварійної ситуації, пов'язаної із припиненням електропостачання.

"На цій станції, окрім повної заміни електрообладнання, встановили сучасну запірну арматуру, зарезервували насосні агрегати. Продовжуємо ефективно готувати наші об'єкти до експлуатації в осінньо-зимовий період, виконуючи весь комплекс запланованих заходів", - наголосив начальник управління.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Електропоїзди з Харкова курсуватимуть по-іншому (розклад)

У зв’язку з ремонтними роботами з червня по вересень частково змінюється розклад руху електропоїздів з Ізюму до Харкова та в зворотному напрямку. Про це повідомив начальник станції Ізюм Андрій Гадяцький, інформують "Коментарі. Харків". Як саме курсуватимуть поїзди з Харкова, дивіться за посиланням.

Запуску соціального автобусу в Харківській області поки що не буде

БФ "Янголи спасіння" повідомив про відтермінування запуску безкоштовного автобуса у Борівській громаді. З технічних причин на цьому тижні автобус не зможе вийти на маршрут. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посланням на інформацію Борівської селищної ради. Дізнатися, на який термін переноситься початок роботи соціального автобусного рейсу, можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися