Ігор Терехов розповів, чи буде у Харкові проспект імені Геннадія Кернеса

Чи можливо перейменувати проспект на честь колишнього мера міста, розповів міський голова Терехов.

Один із проспектів міста Харкова можуть перейменувати на честь Геннадія Кернеса. Мер міста Ігор Терехов прокоментував можливу зміну назви топоніма під час інтерв’ю проєкту "Вісті. Тема дня", інформують "Коментарі. Харків".

"Я обіцяв, я пам’ятаю Геннадія Адольфовича, що він за час мого мерства буде почесним громадянином Харкова. Я зробив це. Що стосується меморіальної дошки – ми теж встановили на мерії меморіальну дошку. Що стосується пам’ятника на кладовищі, де він захоронений, ми теж це зробили. Що стосується перейменування вулиці на ім’я Кернеса – так я зараз ініціював це питання. Перейменування одного з проспектів Харкова на честь Кернеса", – зазначив Ігор Терехов.

Проте щодо цього перейменування є певні обмеження. І це стосується не термінів, а політичної діяльності Геннадія Кернеса.

"Він, на жаль, був членом "Партії Регіонів" і окрім за все він балотувався від "Партії Регіонів" і був обраний від "Партії Регіонів" депутатом. Терміни це таке, що ми би могли внести зміни в регламент, ось я вніс їх, коли ми присвоювали почесного громадянина. Тому є ось тут така правова колізія і зараз наші юристи працюють над цим, як би можливо було, зважаючи на постать цієї людини зробити так, щоби перейменувати один з проспектів на честь Кернеса", – підкреслив мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Електропоїзди з Харкова курсуватимуть по-іншому (розклад)

У зв’язку з ремонтними роботами з червня по вересень частково змінюється розклад руху електропоїздів з Ізюму до Харкова та в зворотному напрямку. Про це повідомив начальник станції Ізюм Андрій Гадяцький, інформують "Коментарі. Харків". Як саме курсуватимуть поїзди з Харкова, дивіться за посиланням.

Запуску соціального автобусу в Харківській області поки що не буде

БФ "Янголи спасіння" повідомив про відтермінування запуску безкоштовного автобуса у Борівській громаді. З технічних причин на цьому тижні автобус не зможе вийти на маршрут. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посланням на інформацію Борівської селищної ради. Дізнатися, на який термін переноситься початок роботи соціального автобусного рейсу, можна за посиланням.

Учора ввечері харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На превеликий жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Учора ввечері харків’яни чули вибухи. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив о 22:58, що були зафіксовані влучання в Чугуївському районі. "За попередніми даними, окупанти завдали ударів ракетами С-300. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється", – написав він.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися