У громаді на Харківщині встановлять коштовний дитячий майданчик

В смт на Харківщині облаштовують майданчик для дітей за завищеними цінами.

Відділ житлово-комунального господарства, транспортного сполучення та благоустрою Донецької селищної ради уклав угоду з ТОВ “Зума Україна” щодо встановлення дитячого майданчика вартістю майже півтора мільйона гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Будівництво дитячого майданчика планується по вул. Центральна, 40-а у селищі Донець Ізюмського району.

445 тисяч гривень витратять на покриття з гумової плитки “Тартан”. Вартість одного квадратного метру покриття становить 839,6 грн. Вартість одного ігрового комплексу становить 403 тисячі гривень. Крім того, придбають гойдалку “Гніздо” на трьох за 106 тисяч гривень.

В інтернеті не вдалось знайти гойдалки “Гніздо” за такі ціни. За 50 тисяч в інтернет-магазинах продають цілий комплекс, в який крім самої гойдалки ще входить гірка та пісочниця.

закупівлі у Харківській області

Ще на майданчику встановлять дві качалки “Мотоцикл” та “Жираф” по 25 тисяч гривень та гойдалку на двох за 24 тис. грн.

В листопаді 2021 році Відділ житлово-комунального господарства, транспортного сполучення та благоустрою Донецької селищної ради підписав договір з підрядником ТОВ " Зума Україна" про початок робіт з будівництва дитячого майданчика по вул. Центральна 40-а, смт Донець Ізюмського району Харківської області. Тоді вартість договору склала 2,47 млн грн.

У грудні 2021 року Відділ перерахував підряднику 1,3 млн гривень за виконані роботи.

За даними сайту “Прозорро”, роботи по тому тендеру не були завершені. І зараз тому ж підряднику віддали новий підряд на півтора мільйона гривень.

ТОВ “Зума Україна” зареєстроване у Одеській області. Керівником є Олег Дорохін, засновницею Олена Файдаш.

Харківська область

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У розклад руху харківських поїздів вводять зміни

Для покращення перевезення пасажирів з 10 червня 2023 у розклад руху поїздів, що прямують до Харкова та населених пунктів Харківської області, внесено зміни. Про це повідомляють у "Донецькій залізниці" на Фейсбук, інформують "Коментарі. Харків".

Як саме курсуватимуть потяги з Харкова та у зворотному напрямку, читайте за посиланням.

Трагедія у ДСНС на Харківщині: кого покарають за загибель курсантів

Слідчі та прокурори клопотали перед слідчим суддею про арешт підозрюваного без права внесення застави. Але слідчий суддя обрав інший запобіжний захід для начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

Що сталося у той день та яке покарання загрожує керівнику курсантів, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися